1. Poza poniższymi zasadami na chacie wyznajemy zasadę zdrowego rozsądku. Jeśli podejrzewasz, że Twoje zachowanie może zostać źle odebrane, powstrzymaj się, nawet jeśli nie łamie to bezpośrednio żadnego z poniższych punktów.
2. Zabrania się używania wulgaryzmów, nawet w zawoalowanej formie, to znaczy przez zakropkowanie: ku..., ku***,!@#$ i tym podobne. A także używanie wulgaryzmów w obcych językach.
3. Zabrania się kłótni i prowokowania do kłótni, o tym co może stanowić prowokację decyduje moderator lub administrator.
4. Zabrania się propagowania treści obraźliwych dla innych graczy, rasistowskich, wulgarnych, erotycznych.
5. Zabrania się spamowania, floodowania, wklejania nadmiernej ilości linków w krótkim czasie.
6. Należy przestrzegać ogólnie przyjętych zasad Netykiety.
7. Zabrania się umieszczania na chacie reklam konkurencyjnych stron/gier. W tym wymieniania nazw konkurencji.
8. Zabrania się sprzedaży konta (lub oddania za darmo) w grze i reklamowania takiego zamiaru na chacie. Za takie działanie grozi ban w grze lub permanentny ban na chat.
9. Ban przyznany na jednym koncie obowiązuje na wszystkich kontach danego gracza. Jeżeli dany gracz omija bana będzie to skutkowało banem permanentnym na wszystkie pozostałe konta gracza.
10. Zabrania się nachalnego traktowania innej osoby (np. propozycje randki, wymuszanie jakichkolwiek informacji). Jest to karane na wniosek osoby pokrzywdzonej. Decyzję o karze podejmuje moderator.
11. Zabrania się nagminnego proszenia o zostanie moderatorem lub administratorem.
12. Zabrania się złośliwego trollowania innych graczy (fake alerty, złe doradzanie naumyślnie, oszustwa itd.)
13. Zabrania się podszywania pod administrację/moderację.
14. Zabrania się jakichkolwiek kłótni o reguły panujące na chacie. Można jednak o nich dyskutować w pokojowej formie lub udać się z wątpliwościami do Centrum Pomocy
15. Bany na czat są obecnie w formie czasowej i permanentnej, najmniej można dostać 1 dzień, najwięcej permbana.
16. Moderator nie musi udowadniać graczowi dlaczego zwraca uwagę. Należy po prostu posłuchać. Z drugiej strony, jeśli gracz uważa, że moderator się myli, może napisać w Centrum Pomocy i zgłosić taki wypadek.
17. Są obecnie 4 kanały. Ogólny - do rozmowy o wszystkim co nie narusza tego regulaminu, regulaminu gry oraz polskiego prawa. Nowi – kanał dla nowych kont, taki "ogólny" dla graczy z niewielkim stażem. Handel - do postowania ofert handlu rzeczy z gry, nie spoza niej oraz wszelkich transakcji. Stow - dla stowarzyszeń, moderacja na nim leży w kwestii lidera, admini i modzi nie ingerują w te czaty dopóki nie zostanie zgłoszone ogromne naruszenie regulaminów.
18. Regulamin jest tworzony przez administrację i to ona ma prawo zmieniać go, bez podania przyczyny.
19. Obecność na czacie zobowiązuje do przestrzegania niniejszego regulaminu a korzystanie z czatu i uczestnictwo w jego życiu jest równoznaczne z zaakceptowaniem go (regulaminu).
20. Moderatorzy są zobowiązani do nienadużywania władzy. O tym czym jest nadużywanie władzy decyduje administrator.
21. Zakazuje się rozpowszechniania danych osobowych użytkowników, którzy sobie tego nie życzą.
22. Zabronione jest straszenie innych użytkowników otrzymaniem bana czy ostrzeżenia.
23. W skrajnych przypadkach łamania regulaminu na czacie kara może zostać rozciągnięta na grę.
24. Każdy gracz ma prawo do odwołania się od decyzji moderatora poprzez wysłanie zgłoszenia w CP. Należy jednak pamiętać, że w takich sytuacjach potrzebne są screeny.
25. Moderator podlega takim samym prawom jak inni gracze w razie łamania regulaminu przez moderatora należy to zgłaszać w Centrum Pomocy wraz ze screenem.
26. Zmiany w regulaminie będą zaznaczanie w osobnych postach.
Regulamin pokoju Handel.
1. Ten czat służy użytkownikom do ogólnie pojętego handlu.
2. Można na nim wystawiać swoje oferty sprzedaży poków.
3. Rozmowy na tematy inne niż handel nie powinny odbywać się w pokoju Handel, moderator ma prawo upomnieć graczy konwersujących i prosić by rozmowę przenieść na PW.
4. Jeżeli po upomnieniu użytkownicy nie przeniosą rozmowy na PW moderator/administrator ma prawo dać takim osobą bana na 1 dzień.
WYKAZ KAR:
Użycie wulgaryzmu – ban na 1 dzień.
Użycie więcej niż jednego wulgaryzmu – ban na 3 dni
Nagminne używanie wulgaryzmów – ban na miesiąc.
Prowokowanie do kłótni – ban na tydzień
Kłótnie – ban na 2 tygodnie.
Spamowanie – ban na 1 dzień.
Nagminne spamowanie – ban na 4 dni
Nagminne wklejanie linków – ban na 3 dni.
Handel na czacie ogólnym (w przypadku, gdy gracz nie opuści czatu ogólnego i nie przejdzie na handel – ban na 1 dzień.
Reklama konkurencyjnych stron/gier – ban na 3 dni.
Obrażanie (niezależnie czy jest to obraza moderatora/administratora, czy też innego gracza) – ban na dwa tygodnie.
Propagowanie treści obraźliwych, rasistowskich, wulgarnych, erotycznych – ban na 2 tygodnie.
Floodowanie – ban na 1 dzień
Nagminne floodowanie (jeżeli sprawa powtarza się mimo wcześniejszych banów) – ban na tydzień.
Krzyk pomimo upomnień lub spam zmienną wielkością liter (przykład: PoKeMOOOnkuuufFFF) – ban na 1 dzień, w przypadku powtarzalności ban na tydzień.
Niechciane nachalne traktowanie innej osoby(np. propozycje randki, wymuszanie jakichkolwiek informacji) – ban na tydzień
Wykonywanie obowiązków moderatorów, niechciane nakłanianie ich do działań lub komentowanie ich postanowień – ban na tydzień
Omijanie bana na jednym koncie korzystając z innego – ban permanentny.
Nagminne proszenie o zostanie moderatorem/administratorem – ban na tydzień
Trollowanie innych graczy (fake alerty, złe doradzanie naumyślnie, oszustwa itd.) - ban na tydzień
Podszywanie się pod administrację/moderację – ban na 3 tygodnie.
Rozpowszechnianie fałszywych informacji o grze – ban na tydzień.
Ogłaszanie chęci sprzedaży/oddania konta - ban permanentny
Jeżeli jakieś przewinienia gracza powtarzają się mimo poprzednich kar grozi za to ban permanentny. W wyjątkowych przypadkach (o czym decyduje administrator lub moderator) kara może ulec zaostrzeniu.
Regulamin chatu w grze
Regulamin chatu w grze
1. Jestem kobietą i należy się do mnie zwracać w formie żeńskiej.
2. Przejęłam wszystkie obowiązki Ethela, z wszelkimi problemami proszę zwracać się do mnie.
3. Jeśli nie odpisuje w jakimś wątku, to prawdopodobnie dlatego, że nie zauważyłam, iż powinnam odpisać. Jeśli zależy Wam na jakimś odpisie z mojej strony, możecie przysyłać mi link do tematu na PW, postaram się odpisać w danym wątku.
4. To, że gdzieś nie piszę (np na czacie), nie oznacza, że go nie widzę i nie pilnuję.
2. Przejęłam wszystkie obowiązki Ethela, z wszelkimi problemami proszę zwracać się do mnie.
3. Jeśli nie odpisuje w jakimś wątku, to prawdopodobnie dlatego, że nie zauważyłam, iż powinnam odpisać. Jeśli zależy Wam na jakimś odpisie z mojej strony, możecie przysyłać mi link do tematu na PW, postaram się odpisać w danym wątku.
4. To, że gdzieś nie piszę (np na czacie), nie oznacza, że go nie widzę i nie pilnuję.
Re: Regulamin chatu w grze
Zmiany w punkcie 15. i 8.
Edycja punktu 2., 7.
Edycja pkt 14
Dodanie pkt 24 i 25
Dodanie kary za chęć sprzedaży/oddania konta.
Edycja pkt 14
Dodanie pkt 24 i 25
Dodanie kary za chęć sprzedaży/oddania konta.
Dodanie regulaminu pokoju Handel.