Blokada awansu

Awatar użytkownika
Kyuubi
Posty: 97
Rejestracja: 25 cze 2013, o 00:44

Blokada awansu

Post autor: Kyuubi »

Blokada awansu działa jak chce. Zablokowałem awans pokemona raz. Poszedłem w dzicz. Zbliżał się do przekroczenia doświadczenia na następny level, to dla pewności klikłem raz jeszcze stan by się upewnić że się zablokował. Patrze, pokazuje, że nie zablokowany, to klikam jeszcze raz zablokuj. Ide znowu w dzicz, cyk 1 trener pokemon wbił level. WTF?! Patrze w stan, żeby sie upewnic ze zablokowany awans, pokazuje mi że zablokowany jak byk, ale jednak pok mi zdążył awansować. -.-
Obrazek

Awatar użytkownika
Tranek
Posty: 137
Rejestracja: 28 gru 2017, o 00:06

Re: Blokada awansu

Post autor: Tranek »

To potrafi wprowadzić w błąd. Zmieniając opcję awansu i logując się ponownie, pokazuje właściwie. Bez tego przelogowania niczego nie można być pewnym ;p
Ostatnio zmieniony 18 paź 2020, o 00:38 przez Tranek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś Mamoswine powróci znacznie silniejszy!

Awatar użytkownika
Kyuubi
Posty: 97
Rejestracja: 25 cze 2013, o 00:44

Re: Blokada awansu

Post autor: Kyuubi »

No ale o to chodzi że mi pok zdążył awansować. A 2x zablokowałem. I zaraz po wbiciu levelu jak wszedłem w stan pokazywało, że awans jest zablokowany. Totalna bzdura
Obrazek

Awatar użytkownika
Tranek
Posty: 137
Rejestracja: 28 gru 2017, o 00:06

Re: Blokada awansu

Post autor: Tranek »

Bo jak zablokujesz dwa razy, to chyba jakbyś zablokował i odblokował ;p Trzeba naprawić.
Kiedyś Mamoswine powróci znacznie silniejszy!

Awatar użytkownika
Kyuubi
Posty: 97
Rejestracja: 25 cze 2013, o 00:44

Re: Blokada awansu

Post autor: Kyuubi »

Nie tak jakbym odblokował, bo natychmiast po wbiciu poziomu wszedłem w stan i pokazywało, że jest zablokowany xd
Właśnie nie idzie tego ogarnąć jak to działa :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tranek
Posty: 137
Rejestracja: 28 gru 2017, o 00:06

Re: Blokada awansu

Post autor: Tranek »

Teraz zauważyłem, że więcej działań w zakładce pokemony->stan jest problematycznych. Wybrałem pokowi umiejętność. Wchodzę w stan i znowu mam "Wybierz Umiejętność". Dopiero po ponownym zalogowaniu było już wszystko wybrane i widoczne zgodnie z moją wolą.
Kiedyś Mamoswine powróci znacznie silniejszy!

Awatar użytkownika
Ethelnalen
Kwantowy Admin
Posty: 7540
Rejestracja: 3 wrz 2012, o 15:52

Re: Blokada awansu

Post autor: Ethelnalen »

Kyuubi pisze:
18 paź 2020, o 00:20
Blokada awansu działa jak chce. Zablokowałem awans pokemona raz. Poszedłem w dzicz. Zbliżał się do przekroczenia doświadczenia na następny level, to dla pewności klikłem raz jeszcze stan by się upewnić że się zablokował. Patrze, pokazuje, że nie zablokowany, to klikam jeszcze raz zablokuj. Ide znowu w dzicz, cyk 1 trener pokemon wbił level. WTF?! Patrze w stan, żeby sie upewnic ze zablokowany awans, pokazuje mi że zablokowany jak byk, ale jednak pok mi zdążył awansować. -.-
Tranek pisze:
18 paź 2020, o 00:36
To potrafi wprowadzić w błąd. Zmieniając opcję awansu i logując się ponownie, pokazuje właściwie. Bez tego przelogowania niczego nie można być pewnym ;p
Poprawiłem to teraz ale dobrze gdybyście też Wy przetestowali czy na pewno już wszystko w porządku z tym.
Wszelkie problemy zgłaszać w Centrum Pomocy w grze, nie na PW na forum.

jaskier7
Posty: 28
Rejestracja: 7 lut 2017, o 13:44

Re: Blokada awansu

Post autor: jaskier7 »

Napiszę w tym wątku, bo błąd związany z tematem.
Mam mewtwo na 30lv, miał blokadę awansu, bo nie byłem w laboratorium. Gdy byłem mu prawie 6k expa (czyli miał na pasku coś w stylu 5800 / 2400) to licznik mniej więcej przy tej wartości po stoczeniu wygranej walki cofał się do około 4100 expa. Prawdopodobnie było to w momencie, gdy pod względem expa miałby wbić 32lv.
Pokemon: http://pokelife.pl/pokemon.php?p=184133344
Godzina około 22:20, dzień dzisiejszy.

ODPOWIEDZ