Od początku wprowadzenia zmiany z bonusami, gdzie m.in. bonus weekendowy jest x2, nie było bonusu +50%(x2) do jagód. Inne bonusy były nawet dwukrotnie a jagódek jeszcze nie było. Tak tylko piszę bo długo nie było nic z jagodami a zapotrzebowanie i ceny jagód wzrosły nieziemsko, szczególnie niebieskich heh
Mam nadzieję że tym razem Ethel będzie miłosierny i da chociaż przez weekend nazbierać ciut więcej niebieskich :p
Bonus weekendowy - jagody
Re: Bonus weekendowy - jagody
Generalnie bonus do jagód nie pojawił się już od dłuższego czasu:/
-
Jak w czwartek bonus jagód nie wskoczy to jest szansa że wskoczy w piątek i będzie na weekend co zbierać. Wkurzę się jak jagody wlecą w czwartek... już raz tak było z tego co pamiętam.
Może za dwa tygodnie
A było po 50% szans na łowy i jagody(chyba, że coś zgubiłem).

A było po 50% szans na łowy i jagody(chyba, że coś zgubiłem).
Kiedyś Mamoswine powróci znacznie silniejszy!
Tragedia xd
-
Ja apropo jagód mogę coś konkretniejszego powiedzieć. Jako nowy gracz (od prawie 3 miesięcy gram) robię tropiciele w kolejnych regionach, więc wiadomo że nie wszystkie dzicze dają jagody. Pierwsza aktywność to był trening, dopiero teraz zaczynam robić pracę więc ogólnie myślę że rozwijam swoje konto właściwie. I przez trzy miesiące (82 dni) zrobiłem ponad 80 tysięcy wypraw, mam zbieracza jagód na poziomie 3 i zebrałem przez ten czas 1450 niebieskich jagód. Z tego ponad 500 w trakcie majówki się spiąłem i w ogóle w trakcie majówki blisko 15k jagód z moich 33k zebranych dotychczas. Staram się wykorzystywać wydarzenia itp., mam moduły na 2 poziomie prawie wszystkie, naprawdę staram się zbierać co się da i dziennie mi średnio wpada 15 niebieskich nie wliczając majówki. Jeszcze przez jakiś czas będę palił wiśnie więc mnie stać na kupowanie niebieskich, ale patrząc na to ile się narobiłem przez te trzy miechy to niebieskie jagody są jakąś abstrakcją. Myślałem sobie, że jak zacznę pracować na 90+ poziomie to od razu będę miał jagody z pracy (zbieranie jagód) a tu wchodzę i same fioletowe rzuciło. No kurczę, przecież to logiczne że jak się idzie po jagody to można wybrać jakie się zbiera albo zbiera się wszystkie. No pierwsze widzę, jakby grzybiarz poszedł i wszędzie widział grzyby, ale nie! Same maślaki, resztę mam gdzieś. Serio, chciałem sobie cisnąć jagody codziennie ale teraz nie mogę robić poków pod ligę bo muszę kisić zaskórniaki na jagody. Żeby wykorzystać kartę profesjonalną którą kupiłem sprzedając bergmite (60kk) za 1000 pz.
Ja nie czuję, żebym popełniał jakieś rażące błędy a lęcę na krawędzi z tą całą ekonomią. Not noob friendly
Ja nie czuję, żebym popełniał jakieś rażące błędy a lęcę na krawędzi z tą całą ekonomią. Not noob friendly
Mała ilość jagód w dziczy to raczej efekt źle wybranych dziczy - trzeba było w trakcie majówki zrezygnować z nabijania wypraw do dziczy bez jagód (lub tych dających słabo jagody) i zdecydować się na te nakierowane na jagody (jak las/ogród czy kanion poni np - choć ten niebieskich akurat nie daje). Kolejna kwestia to niskie poziomy osiągnięć i tropicieli, co też wpływa na ilość wypraw z udanym znalezieniem jagód plus pytanie czy byłeś w stowarzyszeniu z odpalonym bonusem technologii na jagody? Mnóstwo niuansów, które mogły kierować się tym, że znalazłeś mniej - ale fakt faktem, takich informacji nieco brakuje, ale nie ma komu tworzyć jakichś poradników, contentu z tym na bieżąco (bo i nic z tego nie ma, a forum w sumie martwe, a Wiki mało kto przegląda zapewne).JesionGrzybiarz pisze: ↑22 maja 2023, o 13:36Ja apropo jagód mogę coś konkretniejszego powiedzieć. Jako nowy gracz (od prawie 3 miesięcy gram) robię tropiciele w kolejnych regionach, więc wiadomo że nie wszystkie dzicze dają jagody. Pierwsza aktywność to był trening, dopiero teraz zaczynam robić pracę więc ogólnie myślę że rozwijam swoje konto właściwie. I przez trzy miesiące (82 dni) zrobiłem ponad 80 tysięcy wypraw, mam zbieracza jagód na poziomie 3 i zebrałem przez ten czas 1450 niebieskich jagód. Z tego ponad 500 w trakcie majówki się spiąłem i w ogóle w trakcie majówki blisko 15k jagód z moich 33k zebranych dotychczas. Staram się wykorzystywać wydarzenia itp., mam moduły na 2 poziomie prawie wszystkie, naprawdę staram się zbierać co się da i dziennie mi średnio wpada 15 niebieskich nie wliczając majówki. Jeszcze przez jakiś czas będę palił wiśnie więc mnie stać na kupowanie niebieskich, ale patrząc na to ile się narobiłem przez te trzy miechy to niebieskie jagody są jakąś abstrakcją. Myślałem sobie, że jak zacznę pracować na 90+ poziomie to od razu będę miał jagody z pracy (zbieranie jagód) a tu wchodzę i same fioletowe rzuciło. No kurczę, przecież to logiczne że jak się idzie po jagody to można wybrać jakie się zbiera albo zbiera się wszystkie. No pierwsze widzę, jakby grzybiarz poszedł i wszędzie widział grzyby, ale nie! Same maślaki, resztę mam gdzieś. Serio, chciałem sobie cisnąć jagody codziennie ale teraz nie mogę robić poków pod ligę bo muszę kisić zaskórniaki na jagody. Żeby wykorzystać kartę profesjonalną którą kupiłem sprzedając bergmite (60kk) za 1000 pz.
Co do jagód z pracy - no cóż.. losowość. Lepiej fioletowe niż żółte, ale najlepiej niebieskie trafić. Tak to jest ustalone odgórnie i będzie Ci losować jeden rodzaj. Raz trafisz ciągle żółte/fioletowe, a raz w ciągu dnia zbierzesz spokojnie na limit NJ z samej pracy. RNG, mówi to panu coś panie Ferdku? Raczej na 99% nie będzie to zmieniane, ja od siebie polecam pomyśleć o pracy w kopalni łapiąc pokemony do tego typowo z dziczy friend/luxuryballami (i tak trzeba powolutku dobijać osiągnięcia w łapaczach ballami na 3 poziom).