Moduły w dziczy

Tutaj możesz zadać pytanie odnośnie Dziczy i Pojedynków między pokemonami.
MARV3Lous
Posty: 50
Rejestracja: 8 lis 2018, o 09:41

Moduły w dziczy

Post autor: MARV3Lous »

Pytanie, jak u was wygląda sytuacja z wypadaniem modułów w dziczy, często wam lecą czy tak jak u mnie tragedia jest. Nawet już nie pamiętam, kiedy ostatnio mi poleciał moduł w dziczy.

Pozdrawiam, miłego dnia :)

Frashengird
Posty: 59
Rejestracja: 17 maja 2014, o 01:38

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Frashengird »

Zależy od szczęścia. Zdażało się, że znalazłem w dwa dni dwa. Częściej co kilka dni, czasem co tydzień-dwa. Dziennie robię tak z 5220, nie licząc ew. wiśni. Z odznaki mam czasem darmową wyprawę i noszę moduł do redukcji kosztu.
Teraz mam 31 modułów drugiego poziomu.

Aha, na początku w czasie eventu zużyłem sporo wiśni i częściej się logowałem a nie pamiętam ile modułów miałem gdy zacząłem klikać rutynowo. Nie jestem też w stanie powiedzieć ile PA wtedy zużyłem.

Mi szansa na wypadnięcie wydaje się w porządku.

Awatar użytkownika
Sylwiusz
Posty: 383
Rejestracja: 24 maja 2013, o 12:53

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Sylwiusz »

Jak dla mnie szansa jest dość duża... A przynajmniej była na początku. W trakcie eventu zużyłem dużo wiśni jak był, ale za to w ciągu 2-3 tygodni od wprowadzenia modułów zdobyłem je wszystkie.
Obrazek

Frashengird
Posty: 59
Rejestracja: 17 maja 2014, o 01:38

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Frashengird »

Jak dla mnie szansa nie zmieniła się.

MARV3Lous
Posty: 50
Rejestracja: 8 lis 2018, o 09:41

Re: Moduły w dziczy

Post autor: MARV3Lous »

A u mnie w dalszym ciągu nie wypadł w dziczy żaden moduł (w lutym chyba w ogóle jeszcze nie miałem). Passa trwa.

Haxiu
Posty: 355
Rejestracja: 26 maja 2014, o 14:42

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Haxiu »

Mnie brakuje tylko dwóch na 2 poziomie, reszta znaleziona.

MARV3Lous
Posty: 50
Rejestracja: 8 lis 2018, o 09:41

Re: Moduły w dziczy

Post autor: MARV3Lous »

To przestaje być już zabawne. Ktoś mi może powiedzieć (racjonalnie wytłumaczyć) jaka jest szansa na wypadnięcie modułu z dziczy? To jest niemożliwe żeby klikając codziennie brakowało mi jeszcze 37 modułów na 2 poziomie. W lutym to już w ogóle nic nie wypadło, a trochę tych PA klikam w ciągu dnia.

Haxiu
Posty: 355
Rejestracja: 26 maja 2014, o 14:42

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Haxiu »

Może to tylko moje spostrzeżenie lub totalny przypadek, ale widziałem jakby zależność od wbijania osiągnięć z nowej zakładki "Dzicz". Gdy wbiłem jakiś poziom, to chwilę później coś się znajdowało. Później to znikło tak jakby. Pewnie przypadek to był.

Coolio
Posty: 872
Rejestracja: 10 kwie 2013, o 23:55

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Coolio »

Ethel cos dzis przy tym grzebal. Moze sie juz naprawilo?

Jesli nie to npisz w CP albo w dziale z bledami bo moze faktycznie Ci sie konto zbugowalo albo zbugowane jest cos innego co nieswiadomie robisz. Mozez tez sprobowac to lekko "popchnac" kupujac jakis modul z pokesklepu albo robiac jakies zadanie glowne/osiagniecie. Bez dokladnych wyjasnien co gdzie i jak robisz nikt Ci nie pomoze bo u calej reszty to samo dziala.

Awatar użytkownika
Tranek
Posty: 109
Rejestracja: 28 gru 2017, o 00:06

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Tranek »

Ethelnalen pisze:
11 lut 2020, o 16:00
"- znajdowanie modułów w Dziczy - poprawiono błąd, który mógł sprawiać, że osoby nie mające jeszcze żadnego modułu 2 poziomu miały mniejsze szansę na znalezienie go. Bardzo głupi błąd, zapomniałem wziąć pod uwagę sytuacji, gdzie do logarytmu10 została podstawiana liczba 0"
W Logach Zmian.
To by miało znaczyć, że im mniej modułów mam, tym trudniej znaleźć? Dziwne by to było, więc chyba jednak źle to interpretuję.

Ja znalazłem chyba 10 lutego ostatni moduł, choć trzy dni poprzedzające miałem raczej przestój.
Kiedyś Mamoswine powróci znacznie silniejszy!

Awatar użytkownika
Ethelnalen
Kwantowy Admin
Posty: 7318
Rejestracja: 3 wrz 2012, o 15:52

Re: Moduły w dziczy

Post autor: Ethelnalen »

Tranek pisze:
12 lut 2020, o 23:47
W Logach Zmian.
To by miało znaczyć, że im mniej modułów mam, tym trudniej znaleźć? Dziwne by to było, więc chyba jednak źle to interpretuję.

Ja znalazłem chyba 10 lutego ostatni moduł, choć trzy dni poprzedzające miałem raczej przestój.
Nie, im więcej modułów poziomu 2 (bez specjalizacji) masz tym szansa maleje, ale maleje powoli, dlatego logarytm tam jest a nie potęga czy mnożnik.

Błąd o którym tam pisze dotyczył wyłącznie osób, które posiadały 0 modułów drugiego poziomu, bo do logarytmu była podawana liczba 0, skutkując w -INF, co nieobliczalnie zmieniało szansę na znalezienie ich.
Wszelkie problemy zgłaszać w Centrum Pomocy w grze, nie na PW na forum.

ODPOWIEDZ