Drzemka

Miejsce na zamieszczanie Waszych propozycji co do zmian lub dodania czegoś do gry.

Moderator: Moderator

Spoko opcja?

Tak
2
20%
Odpowiem w komentarzu
8
80%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
DojczBoy

Drzemka

Post autor: DojczBoy »

Praca|Trening|Zabawa|Opieka|Drzemka
Max 4h
Po każdej godzinie odnawia się 25% wypoczęcia trenera.
Żadnych kosztów rzecz jasna, prócz braku zysków z pracy.

No rany, jak ktoś chce w danym dniu trochę więcej sensownie poklikac, to w czym problem? Zwłaszcza, że teraz wisnie na ewentach pewnie bedą ograniczone i będą zalegać.

Awatar użytkownika
Tranek

Re: Drzemka

Post autor: Tranek »

Jak dla mnie można by rozważyć. Tylko spadek tego wypoczęcia jakiś specyficzny jest. Najpierw każdy pok z 150->100 obniża po jeden procent, potem jakoś 100->97->95->94... a tam później spada to baaaardzo powoli. Unormowałbym to. No i 25% na 1h wydaje się dużo, ale sam nie wiem.
Myślałbym raczej o tym w kategoriach osiągania konkretnych celów, aniżeli zwiększania codziennego zysku. Powiedzmy łapania wielu niskopoziomowych poków danego typu pod odblokowanie achieve'ka albo na przykład w piątek nałapię dużo stworków, ale chciałbym po 17:30 uzupełnić kolekcję na Safari, a niskie wypoczęcie utrudniłoby poważnie złapanie jakiejś "V".
(nie oddałem głosu w ankiecie)
Kiedyś Mamoswine powróci znacznie silniejszy!

Shins

Post autor: Shins »

Imo przy obecnym działaniu zmęczenia takie ujęcie nie ma sensu. To jakbyś zrobił zabawę, która flatowo zmienia % przywiązania, a nie punkty z których to przywiązanie jest liczone. Ale still - nawet uwzględniając to, ideą zmęczenia jest właśnie to, żebyś nie mógł jednego dnia złapać za dużo poksów na raz. Argumentacja, którą wrzuciłeś jest po prostu absurdalna.
Ludzie! Używajcie znaków przestankowych poprawnie. Przed nimi nie ma przerwy, a po nich jest. Nie na odwrót!

Expie poki do 80 poziomu za PZ lub za Y (zwykłe i shiny), bez ewo przez przedmioty.

Awatar użytkownika
DojczBoy

Sam jesteś absurdalny i nie masz sensu

Squido

Post autor: Squido »

Takie coś by było najbardziej op aktywnością zwiększającą zarobki około dwukrotnie. Jakby coś takiego weszło, to mogę śmiało powiedzieć, że rzucam jagody i tylko drzemię. Od razu ceny niebieskich napoi idą w górę, ceny jagód też szybują, bo nie ma komu ich zbierać.

Awatar użytkownika
DojczBoy

Squido pisze:
22 maja 2023, o 16:56
Takie coś by było najbardziej op aktywnością zwiększającą zarobki około dwukrotnie. Jakby coś takiego weszło, to mogę śmiało powiedzieć, że rzucam jagody i tylko drzemię. Od razu ceny niebieskich napoi idą w górę, ceny jagód też szybują, bo nie ma komu ich zbierać.
Czyli rozwiązany problem dwóch oołacalnych dziczy na pokelife i zbyt wysokich zarobków, które trzeba wydać na jagody. Ale macie rację, też wolę przeklinać na enterze limity w 10min

Squido

Post autor: Squido »

DojczBoy pisze:
22 maja 2023, o 21:00
Squido pisze:
22 maja 2023, o 16:56
Czyli rozwiązany problem dwóch oołacalnych dziczy na pokelife i zbyt wysokich zarobków, które trzeba wydać na jagody. Ale macie rację, też wolę przeklinać na enterze limity w 10min
Mi to tam nie przeszkadza, ja nie narzekam na wysokie ceny nne i jagód, bo ani ich nie sprzedaję ani nie kupuję, ale bardzo często słyszę to narzekanie na ceny. Widziałem po prostu jakie spustoszenie na rynku zrobiła poprawka levelballi 2 lata temu, aż do teraz nie może się pozbierać, a ty proponujesz coś co będzie miało 2-3x większy wpływ na rynek xd

Awatar użytkownika
Sturla

Post autor: Sturla »

Z jednej strony niby spoko opcja, ale patrząc na inflację jaka dotknęła pokelife, toja nie wiem czy to znów rynku nie rozjedzie, także nie wiem xd
Obrazek
marcin25121999 pisze: wiem że Buzz nie jest zbyt dobry ale z każdego poka mozna zrobic kose albo mieć go dla funu z gry tak jak właśnie sturla bardzo szanuje tego gościa przyjmuje te wszystkie hejty o Buzzie a i tak uwielbia swoją Burzę :D
Kupię shiny gollet oferty priv :D WALCZ ELECTABUZZ!!!!

Awatar użytkownika
Matrioszek

Post autor: Matrioszek »

Spoko opcja? Nie.

Awatar użytkownika
Smarek

Post autor: Smarek »

XD.
Redaktor naczelny ZTP oraz samozwańczy memiarz.
TOP1 trener duchów 8 Sezonu.
Fan 1 Generacji.
Ulubiony pokemon - Lugia.

Awatar użytkownika
Shanks

Post autor: Shanks »

Pomysł sam w sobie może.. nie jest zły. Jednak wartości tak totalnie z dupy zaproponowane XD to musi być opłacalne na równi z innymi, a nie 10x ponad nie.

ODPOWIEDZ